друкувати


Озвучено програми держпідтримки АПК, які діятимуть у 2021 році

25 грудня 2020, 10:25

Наступного року уряд планує зберегти програми, які діють у 2020 році та запровадити нові напрями: на них заплановано 4,5 млрд грн. Про це в ході скайп-наради повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, передає Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА на своїй Фейсбук-сторінці.

Зокрема, планується надання підтримки за такими напрямами:

Для фермерських господарств залишається:

Державна підтримка доповнюється програмами з розвитку промислового картоплярства, органічного виробництва, страхування агропродукції, а також розширюється підтримка розвитку галузі тваринництва шляхом стимулювання суб’єктів господарювання які утримують понад 100 голів корів за збільшення поголів’я (в сумі 30,0 тис. грн. за 1 гол.) та дотацію за утримання кіз та овець (1 тис. грн за 1 гол.)», – ідеться в повідомленні.

В Департаменті нагадують, що внесено зміни до ЗУ «Про державну підтримку сільського господарства України», яким передбачено можливість дофінансування учасників програми садівництва, ягідництва та виноградарства за 2019-2020 роки у розмірі до 50% вартості будівництва холодильників, цехів первинної переробки та об’єктів із замороження плодово-ягідної продукції.

Нагадаємо, що Верховна рада ухвалила закон України 985-IX (№ 3295), який змінює правила отримання держпідтримки, які мають зробити її більш доступною.