друкувати


У Львові збудують завод дріжджових продуктів вартістю €26 млн

24 грудня 2020, 17:00

ЄБРР виділив €10 млн на будівництво заводу дріжджових продуктів у Львові. Про це повідомляє пресслужба ЄБРР.

Повідомляється, що роект співфінансується за рахунок кредиту в €3 млн, наданого TaiwanICDF. Крім того, фонд EU4Business в Україні профінансував екологічну і соціальну експертизу і судові витрати.

Відзначається, що кошти будуть спрямовані на будівництво сучасної лінії виробництва харчових інгредієнтів на основі дріжджів –  швидкого зростання сегмента ринку.

«Виготовлений з тих же свіжих виробництві хліба, пива і вина, дріжджовий екстракт володіє пікантним м'ясним смаком. Вироблений з меляси, багатий вітамінами В, він створює можливості для переходу на більш рослинний раціон харчування, що сприяє більш раціональному, екологічно безпечному способу життя. Дріжджові екстракти також можуть використовуватися як безпечний для здоров'я підсилювач смаку і замінник солі», – йдеться у повідомленні.

Також в ЄБРР уточнили, що інвестиційна програма обсягом € 26 млн, спрямована на будівництво заводу з виробництва спеціальних дріжджових продуктів у Львові — першого подібного заводу в Україні — дозволить компанії охопити швидко зростаючий сегмент ринку, диверсифікувати асортимент продукції, включивши в нього продукти з високою доданою вартістю, і наростити обсяги продажів на експорт.

Довідка: «Ензим» займається виготовленням пресованих і сухих хлібопекарських дріжджів, добавок для хлібопекарського і кондитерського виробництва, активних кормових дріжджів. Компанія займає близько 60% українського ринку дріжджів. 40% продукції компанія відправляє на експорт в 16 країн світу. Власниками компанії є сестра і брат Олена і Ростислав Вовк.