друкувати


В Україні запустили Єдиний експортний веб-портал

24 грудня 2020, 15:00

Офіс з просування експорту на платформі Дія.Бізнес за підтримки Мінекономіки запустив Єдиний експортний веб-портал – онлайн-платформу для експортерів та компаній, зацікавлених в експорті. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

Метою запуску веб-порталу є підвищення рівня національного експорту та надання підтримки підприємствам для виходу на нові ринки, а також іноземним компаніям, що зацікавлені в імпорті товарів та послуг з України і налагодженні партнерських відносин. Детальніше про Єдиний експортний веб-портал за посиланням.

«Розвиток експорту, який на сьогодні формує майже половину ВВП країни – у пріоритеті Уряду України. Держава докладає максимум зусиль для впровадження фінансових та інформаційних інструментів підтримки експортерів для полегшення доступу українських товарів на зовнішні ринки. Запуск Єдиного експортного веб-порталу забезпечить виробників необхідними знаннями, полегшить пошук нових ринків збуту та встановлення ділових контактів для успішної експортної діяльності»,  –  прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

У заході взяли участь заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка, заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, Директор проєкту GIZ Бенжамін Клінгер, директорка Офісу з просування експорту Тетяна Міськова, керівник проєктів, Офіс з просування експорту, Євген Компанець.

Заступник міністра Тарас Качка наголосив на важливості цифрової трансформації та поширення знань щодо експорту через цифрові інструменти.

В Україні щорічно зростає кількість малих та середніх підприємств, які потребують знань та консультацій щодо того, як розвивати свій експорт та просувати продукцію на нові ринки. З метою роз’яснення незручних бюрократичних процесів створено Єдиний експортний веб-портал. Унікальним на цій веб-платформі є консолідація корисної інформації, в тому числі про те, як експортеру себе позиціонувати, яку стратегію обрати та інше», – зазначив заступник міністра.

Він додав, що використання експортерами онлайн-платформи пришвидшить розвиток малих і середніх підприємств в усіх регіонах України. Також веб-портал дозволить виробникам більше використовувати інструменти електронної комерції, що є актуальним в умовах пандемії коронавірусу.

Довідково:

Веб-портал створено за стратегічної та інституційної підтримки Уряду України і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, при фінансовій підтримці Уряду Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.