друкувати


Неструктурована інформація про земельний банк паралізує роботу ОТГ – експерт

24 грудня 2020, 11:27

Якщо в ОТГ є неструктурована інформація про земельний банк, вона породжує хаос і параліч. Про це у блозі на АgroРolit.com розповів засновник та керівник онлайн-сервісу Feodal.online Андрій Дем’янович.

«Що може спростити таку земельну роботу? Сервіс Feodal ОТГ візуалізує та дає можливість ефективно управляти земельним банком в одному єдиному електронному кабінеті. Ми не тільки візуалізували земельний банк, а і наповнили його структурованою інформацією, яку залишилось тільки взяти і використати на благо сталого розвитку», – вважає Дем’янович. 

За його словами, вся ідея відкритих реєстрів полягає в тому, щоб збільшити відповідальність у відносинах орендар-ОТГ-держава.

 

Коли ви розумієте всі етапи існування правовідносин в оренді землі – ви розумієте, як вам говорити з вашими орендарями про те, щоб інформація у відкритих реєстрах була актуальною. Ви можете тішити себе думкою, що інформація є у колишніх реєстраторів договорів оренди. Але якщо ви і отримаєте відповідь на запит на інформацію з цих реєстрів – не факт, що вона буде готовою, щоб її опанувати. Треба зважати, що реєстри у більшості випадків велися неправильно. Важливо вести діалог з орендарями, детально пояснювати важливість внесення інформації в держреєстр. Коли у вас буде не тільки зареєстроване законне право користування земельною ділянкою, а і максимальна кількість внесеного права власності на земельну ділянку в ДРРПНМ, тоді ви зможете правильно нарахувати земельний податок», – зазначив експерт.

Він додав, що це також допоможе уникнути конфліктів з мешканцями ОТГ та ефективно наповнювати бюджет. 

Нагадаємо 5 кроків для голови новоствореної ОТГ у земельних відносинах.