друкувати


У Верховній Раді України пропонують обмежити водопостачання на окуповані території

25 грудня 2020, 08:15

У ВРУ зареєстрували «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони водопостачання по Північно-Кримському каналу до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» (№ 4526). Автор проекту – Олексій Гончаренко. Про це повідомляє AgroPolit з посиланням на офіційний сайт ВРУ.

«Користування водними об’єктами на території, тимчасово окупованій внаслідок збройної агресії Російської Федерації, зокрема водопостачання по Північно-Кримському каналу до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, здійснюється з урахуванням правового режиму та обмежень, встановлених Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», – йдеться у проекті.

Зазначається, що водопостачання по Північно-Кримському каналу до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя забороняється до моменту повернення тимчасово окупованої території під загальну юрисдикцію України та повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованій території.

Нагадаємо, аграрії рахують збитки від посухи, а уряд робить вигляд, що нічого не сталося. Водночас, в Кабміні сказали, що затвердять план заходів Стратегії зрошення на період до 2030 року.