друкувати


Ціна на кукурудзу пішла угору

23 грудня 2020, 08:30

Зниження вартості кукурудзи на міжнародному ринку, що спостерігалося на початку тижня виявилося нестійким і ціни знову йдуть вгору. Про це повідомляє  інформаційне агентство «АПК-Інформ».

За даними аналітиків, головними факторами висхідного тренда стало подорожчання культури на біржах FOB, СВОТ і Euronext, а також ризики втрати врожаю кукурудзи в Бразилії і Аргентини.

Втім, стрімкого зростання чекати теж не варто – висхідний тренд компенсують результати кампанії зі збору врожаю в Україні (29,8 млн тонн), падіння попиту з боку іноземних партнерів (в першу чергу Євросоюзу) і зниження прогнозованого обсягу імпорту кукурудзи з боку ЄС на 2 млн тонн.

У понеділок вартість в кукурудзи в Українських портах піднялася в середньому на 50-100 грн за тонну і дійшла до рівня 7100-7500 грн або 214-218 доларів за тонну і є всі підстави очікувати збереження цін на цьому рівні.

Нагадаємо, що обсяги експорту відповідають домовленостям, досягнутим в рамках Меморандуму між міністерством та профільними асоціаціями, а відтак жодних обмежень експорту зернових та олійних уряд не ініціюватиме.