друкувати


Міністр Роман Лещенко та аграрні експерти прокоментували долю земельної реформи у 2021 році

23 грудня 2020, 08:08

Майбутнє земельної реформи та перспективи реалізації ринку землі у 2021 році прокоментував у матеріалі  AgroPolit.com новообраний міністр аграрної політики Роман Лещенко та низка фахових спеціалістів, дотичних до законотворчого процесу та землевпорядкування в Україні.

Нагадаємо, парламент проголосував 242-а голосами "За" призначення Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України. Відновлення структури самого Мінагро, яке було скасоване 30 серпня 2019 року,  планується протягом наступних 4-5 місяців.

Роман Лещенко перелічив низку першочергових кроків, без яких у 2021 році повноцінна реалізація головних етапів земельної реформи, в тому числі і запуск ринку землі, постане під питання.

Критично важливе для нас сьогодні ухвалення закону про удосконалення системи управління та регуляції в сфері земельних відносин №2194. Я вчора був на комітеті і, чесно кажучи, перебуваю у досить депресивному стані, адже найближчий комітет планується на кінець січня 2021 року (через ковід та локдаун). Хоча в нас є питання для роботи в комітетах. Зараз нам потрібно об'єднатися нашою командою, додати (умовно) робочих рук і максимально прискоритися в питанні ухвалення і розгляду в комітеті законопроєкту 2194», – заявив Роман Лещенко.

Більш детально коментарі міністра та експертів з цього питання читайте у матеріалі: Земельна реформа 2021 – дорожня карта запуску ринку землі