друкувати


Вадатурський звернувся до Володимира Зеленського з проханням накласти вето на закон про внутрішній водний транспорт

21 грудня 2020, 16:00

Генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський звернувся з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського з проханням накласти вето на закон «Про внутрішній водний транспорт». Про це повідомляється на сторінці Олексія Вадатурського в Facebook.

«Добитися справедливості можна кількома способами: терплячістю, коли ти крок за кроком достукуєшся до причетних людей і переконуєш їх у своїй правоті, або ж скандалом у публічній площині. Кожен робить свій вибір. Я ж людина терпляча, та й життя навчило, що потрібно інколи проповзати «між крапельками», достукуватися до кожного і витрачати десятки годин у спілкуванні з чиновниками, депутатами, міністрами…», — написав він.

Він вважає, що у випадку із законом «Про внутрішній водний транспорт» мова йде і про терплячість, і про справедливість.

Терплячість, бо процес розробки, обговорення і прийняття цього закону тривав 10 (!) років, і мені довелося марно витратити на це понад 80 % свого особистого часу, замість того, щоб присвятити його розвитку компанії. Справедливість, бо мова тут не тільки і не стільки про інтереси компанії «НІБУЛОН», як це подають заангажовані чиновники, а про справедливість до країни, до українців. Так, шановні друзі, мова про кожного з нас! Бо на кону розвиток річкового судноплавства, суднобудування, важкої промисловості та інших супутніх галузей, а значить і економіки України, а значить і добробут кожного українця… Або ж… її занепад…», — заявив Вадатурський.

І продовжує:

Чим конкретно це загрожує, запитаєте ви? Будь ласка:

  • екологічним і епідеміологічним лихом, бо закон допускає скидання нечистот (фекалій) у русі суден по всій довжині Дніпра, у тому числі у м. Київ;
  • процвітанням контрабанди пального;
  • безконтрольним добуванням піску на річці Дніпро та всіх внутрішніх водних шляхах;
  • занепадом суднобудівної та інших супутніх галузей економіки;
  • руйнівним ударом по національній безпеці України;
  • витісненням з українських рік українського прапору.

Нагадувати про знищення робочих місць, ненадходження податків і т.п.?

Він додав, що «такого цинічного ставлення до України, до нас з вами я ніколи не бачив!».

Дані Вадатурський звернувся до Володимира Зеленського з проханням застосувати право вето на закон «Про внутрішній водний транспорт» і «врятувати економіку України».

Готові здати міста та їхніх мешканців, які використовують воду з Дніпра як питну? Я не готовий ані здавати Україну, ані здаватися… А особливо заангажованим додам, що це не спроба чи спосіб отримати преференції чи пільги і жити за рахунок держави, це спроба зупинити здачу інтересів держави та створити рівні умови в бізнесі для всіх! Ми ж натомість інвестували, інвестуємо і будемо продовжувати інвестувати в економіку України! Ми не здаємо Україну!», — звершив керівник НІБУЛОНу.

Нагадаємо, що законопроєкт про водний транспорт — справа рук ляльководів з Офісу реформ і Міністерства інфраструктури, які на практиці відпрацьовують «слуги народу».