друкувати


АТ «Аграрний фонд» пропонують залишити у власності держави – три причини

24 грудня 2020, 07:15

АТ «Аграрний фонд» надає підтримку сільгоспвиробникам, здійснює непрямий внесок у функціонування ринку зернових та не фінансується з держбюджету. Як розповів в інтерв’ю AgroPolit.com в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук, це є основними причинами, чому АТ «Аграрний фонд» пропонують залишити у власності держави.

«По-перше, сільгоспвиробники за всі роки роботи АТ «Аграрний фонд» отримали колосальну фінансову підтримку. Банки не можуть забезпечити потребу аграріїв у доступному фінансуванні, в свою чергу, АТ «Аграрний фонд» в різних обсягах, але щороку її забезпечував. По-друге, АТ «Аграрний фонд» здійснює непрямий внесок у функціонування ринку зернових, позитивно його стимулюючи. АТ «Аграрний фонд» виставляє індикативні ціни на різні групи товарів і на різні послуги. По-третє, АТ «Аграрний фонд» не фінансується з державного бюджету. Компанія при професійному менеджменті отримує прибуток, створює робочі місця, сплачує податки і дивіденди державі. Разом з тим прибуток АТ «Аграрний фонд» не є самоціллю», – сказав Банчук.

За його словами, ціль АТ «Аграрний фонд»  – стимулювати ринок і фінансово підтримувати вітчизняних сільгоспвиробників.

Нагадаємо, у АТ «Аграрний фонд» заявляли про наміри отримати в управління деякі з державних КХП. В 2021 році АТ «Аграрний фонд» планує повернути борошно «Аграрного фонду» на полиці магазинів.