друкувати


АТ «Аграрний фонд» не отримує фінансування з державного бюджету – заява

19 грудня 2020, 07:00

Для АТ «Аграрний фонд» у державному бюджеті ні на 2020, ні на 2021 рік не закладено жодної копійки, бо фонд ніколи не фінансувався з держаказни. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук.

За його словами, товариство не фінансується з державного бюджету.

«Аграрний фонд» – це компанія, яка самостійно заробляє кошти і надає фінансову підтримку через свою форвардну програму сільгоспвиробникам. З отриманих прибутків Товариство сплачує дивіденди своєму єдиному акціонеру – державі», – сказав Банчук.

В. о. голови правління АТ «Аграрний фонд» наголосив, що компанія заробляє гроші, сплачує податки і дивіденди, фінансує фермерів.

Кожного року ці суми різні, але вони суттєво допомагають малому і середньому сільгоспвиробникові. Зокрема, з 2013 року АТ «Аграрний фонд» сплатив близько 5,8 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. В тому числі 719 млн грн дивідендів. Звичайно, у нас є проблеми з успадкованими боргами, але вони не є ні заслугою теперішнього менеджменту, ні наслідком засад функціонування самого акціонерного товариства, – додав Банчук.

Нагадаємо, за останні 7 років АТ «Аграрний фонд» сплатив близько 5,8 млрд грн податків та зборів. Нещодавно АТ «Аграрний фонд» запустив проект «Основний кредит для аграрної галузі – Україна».

Аудит «Аграрного фонду» виявив недотримання законодавства за час керівництва Баришева.