друкувати


Аграрному фонду вдалось досягти мінімальних показників по дефолтних контрактах

18 грудня 2020, 08:00

Цьогоріч на ринку у багатьох компаній є проблеми із закриттям форвардних контрактів. Проте АТ «Аграрний фонд» вдалось мінімізувати ризики та налагодити чіткий і зрозумілий механізм взаємодії з аграріями. Таким чином у компанії було лише 5 дефолтних контрактів. Про це розповів в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук у матеріалі «Завдання на 2021 рік — вивести АТ «Аграрний фонд» у значний прибуток і розвивати компанію, масштабуючи її» на AgroPolit.com.

«Цього року, у зв’язку з суттєвим зростанням цін на зернові у вересні-листопаді, деякі сільгоспвиробники вирішили притримати свій врожай і не виконувати зобов’язань за форвардними контрактами. В певний момент аграрії почали маніпулювати проблемами, пов’язаними з посухою, навіть в тих регіонах, де її не було. Ми відчували таку загрозу і намагалися діяти превентивно», — розповів Богдан Банчук.

За його словами служба безпеки АТ «Аграрний фонд», по-перше, перевіряла наявність законтрактованого зерна у сільгоспвиробника, його обсяги та де воно знаходиться.

Завдяки цьому у нас лише 5 дефолтних контрактів, пов’язаних як з посухою, так і з непрозорими умовами укладання форвардних договорів на початку 2020 року. По-друге, як я вже говорив, команда АТ «Аграрний фонд» налагодила чіткий і зрозумілий механізм взаємодії з аграріями, і якщо у когось з клієнтів справді виникає форс-мажор, то ми про це оперативно дізнаємося і разом розв'язуємо проблему», — додав в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд».

Він зазначив, що компанія намагається максимально йти назустріч сільгоспвиробникам.

Комусь скасовуємо штрафні санкції, з кимось домовляємося про перенесення виконання зобов’язань на наступний рік, а від когось приймаємо іншу культуру у зв’язку з неврожаєм законтрактованої. Тобто шукаємо взаємовигідні шляхи розв'язання проблем», — підсумував Богдан Банчук.

Нагадаємо, за останні 7 років АТ «Аграрний фонд» сплатив близько 5,8 млрд грн податків та зборів.