друкувати


В уряді назвали терміни відновлення Мінагрополітики

17 грудня 2020, 10:00

Відновлення роботи профільного аграрного міністерства відбудеться на початку 2021 року. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль.

«Цього тижня активно тривають дискусії щодо можливої кадрової ротації в уряді. Дійсно, найближчим часом плануються нові призначення по кільком міністерствам.

Верховна Рада нещодавно прийняла закон, який обмежує функціонал та роботу в.о. міністрів і ми не можемо залишити такі важливі галузі, як енергетика та освіта, без повноцінного управління», — сказав Шмигаль.

«З повагою до рішення Ради я пропонуватиму кандидатури відповідних міністрів. Також тривають дискусії щодо призначення очільника аграрного міністерства. Україна має потужний агросектор, тому я з перших місяців роботи нашого уряду говорив про необхідність відновлення роботи профільного аграрного міністерства», — підкреслив прем'єр.

На початку наступного року можна очікувати, що відбудеться створення повноцінного аграрного міністерства», — додав він.

Нагадаємо, що сьогодні очікується голосування за кандидатуру Романа Лещенка на посаду міністра аграрної політики, і під це вже є достатньо голосів. 

Читайте детальніше за посиланням біографію Романа Лещенка і ключові його тези про передачу державних земель народу, інвентаризацію,  детінізацію, безоплатну приватизацію та реформу Держгеокадастру.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України було ліквідоване восени 2019 року, а його функції передали Міністерству економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ).