друкувати


Аграрні асоціації вимагають ухвалення законопроекту №3680 про спрощення процедур реєстрації сортів рослин та обігу насіння

16 грудня 2020, 12:00

Насіннєва Асоціація України, Агро-Продовольча Рада, Всеукраїнський Конгрес Фермерів та Український Клуб Аграрного бізнесу просять парламент якомога швидше ухвалити законопроект №3680 про спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння. З відповідним листом звернулись до керівництва Верховної Ради та голів усіх депутатських фракцій та груп, повідомляє прес-служба Агро-Продовольчої Ради.

У листі асоціації наголошують, що законопроект №3680 містить ініціативи, вкрай необхідні для підтримки насіннєвої галузі, і його уже підтримав аграрний комітет ВР.

Зокрема, це:

Також агро-асоціації застерігають нардепів не зволікати з голосуванням законопроекту №3680, адже це повністю знищує умови для розвитку вирощування насіння в Україні та згортає доступ аграріїв до нових гібридів насіння порівняно з іншими європейськими країнами.

Законопроект, який спростить  експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння – це підтримка державою свого виробника насіння і цей документ потрібен невідкладно, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, аграрні асоціації засуджують провал голосування за законопроєкт про земельну децентралізацію.