друкувати


Депутати планують забрати з бюджетів місцевих громад податок з акцизу на пальне

15 грудня 2020, 12:00

Депутати пропонують забрати з бюджетів місцевих громад ряд доходів: земельний податок хочуть залишити «Укрзалізниці», акциз за пальне – віддати державі. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Такі нововведення почнуть діяти, якщо нардепи приймуть законопроект №4000 «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Повідомляється, що бюджетний комітет перед другим читанням за бюджет відхилив пропозицію депутатів залишити 13,5% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального у казні місцевих громад.

Для розуміння важливості цієї статті у наповненні місцевих бюджетів наведемо пару цифр: у 2015 році 5%-й акциз із роздрібної реалізації підакцизних товарів приніс 7,7 млрд грн, у  2017 році 13,44% акциз з пального – 13,2 млрд грн, а в  2020 році місцеві бюджети отримають за рахунок акцизів 14,1 млрд грн», — йдеться у повідомлення.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, минулого тижня народні депутати звернулися до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова із проханням провести відкриті консультації щодо врахування депутатських правок до законопроекту №4100-д, які стосуються зарахування з 2021 року до доходів загального фонду бюджетів місцевого самоврядування 13,5% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального.