друкувати


Дружину аграрного мільйонера відсторонили від посади очільниці облради

15 грудня 2020, 13:00

У Хмельницькому окружний адмінсуд відсторонив від посади очільницю обласної ради Віолетту Лабазюк, дружину аграрного нардепа Сергія ЛабазюкаПро це повідомляє ТСН.

Повідомляється, що 34-річну депутатку від партії За майбутнє обрали головою 7 грудня. За неї віддали свої голоси 33 обранці з 64. Тобто, 50 відсотків плюс один голос. І саме через цей один голос, вже через кілька днів рішення про її призначення почали оскаржувати у судах. Адже в одному бюлетені галочка стояла навпроти прізвища кандидатки, але за межами клітинки. Двоє депутатів оскаржили призначення у судах.

Позов одного з них сьогодні задовольнили. Відсторонена Віолета Лабазюк уже заявила, що рішення  буде оскаржувати.

«В регламенті чітко прописано, як і де має стояти позначка. Позначка стояла не в клітиночці, тому я сказав, що з цим не згідний», — каже депутат Хмельницької обласної ради Володимир Лозовий.

Я це розглядаю як політичний тиск, хтось має власні амбіції. Але ми працюємо, закон на нашій стороні, так само, як та кількість голосів депутатів, які проголосували за моє обрання на голову обласної ради», — впевнена голова Хмельницької облради Віолетта Лабазюк. 

Нагадаємо, 7 грудня 2020 року дружина нардепа Сергія Лабазюка Віолетта Лабазюк офіційно стала головою Хмельницької обласної ради восьмого скликання. 

Декларацію та досьє народного депутата Сергія Лабазюка дивіться за посиланням.