друкувати


У законопроект про державний бюджет на 2021 рік не закладено фінансування Мінагрополітики

15 грудня 2020, 11:00

Бюджет на 2021 рік сьогодні прийматиме парламенті, а разом із ним – і питання  повернення Мінагрополітики та суми держпідтримки агросектору на наступний рік. Про це йдеться у матеріалі на AgroPolit.com.

Зокрема, у проекті закону №4000 «Про Державний бюджет України на 2021 рік» на АПК закладено 4,5 млрд грн, що на 500 млн грн більше за 2020 рік.

Крім того в бюджеті на 2021 рік не закладено окремою строчкою фінансування діяльності Мінагрополітики.

Що це означає? У першому кварталі мінагрополітики не запрацює. Аби поновити Мінагрополітики  доведеться вносити рано чи пізно зміни в бюджет на 2021 рік про «окрему строчку» на його фінансування у 2021 році. Тобто чому цього не роблять одразу? Це інструмент для політичних торгів чи для заробляння?», — йдеться у матеріалі.

Детальніше про наслідки прийняття законопроекту для АПК читайте за посиланням.

Зазначимо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України було ліквідоване восени 2019 року, а його функції передали Міністерству економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ).

Нагадаємо, аграрні асоціації, Федерація роботодавців України та аграрні наукові заклади звернулися з листом до президента України Володимира Зеленського з проханням виконати обіцянку – поновити Мінагрополітики.

Також повідомлялося, що на аграрному комітеті розглянули список кандидатів на посаду аграрного міністра.