друкувати


Названо основні норми законопроекту про земельну децентралізацію

14 грудня 2020, 12:00

Законопроектом № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» найперше передбачається передача земель органам місцевого самоврядування. Про це повідомив член депутатської групи «Довіра». Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Кучер, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Він зазначив, що значна частина «монобільшості» не підтримала законопроєкт, внесений своїми ж колегами по фракції «Слуга народу», й відправила його на повторне 2 читання.

Законопроєкт містить такі важливі норми:

Спрощено процедуру виготовлення та погодження землевпорядної документації. Виключено державну експертизу землевпорядної документації.

Наша депутатська група «Довіра» в повному складі підтримала законопроєкт №2194, тому що ним ми затверджували, що господарем на землі є не чиновник, призначений у Києві, а місцева громада», — повідомив Микола Кучер.

Нагадаємо, що за 2194 проголосувало лише 201 голоси, а от 12 із 19 депутатів «Слуга народу» у аграрному комітеті не голосували за президентський законопроект. Більше про прийняття закону та всі його деталі читайте у «Агродебатах» на цю тему.