друкувати


П’ять авторів законопроекту про земельну децентралізацію від «Слуги народу» відмовилися за нього голосувати – перелік

12 грудня 2020, 08:02

П’ять авторів законопроекту №2194 про земельну децентралізацію від «Слуги народу» відмовилися за нього голосувати. І це майже половина (всього їх 11) з авторів законопроекту 2194 про завершення земельної децентралізації (всі вони зі складу політичної фракції «Слуга Народу»), які відмовилися голосувати у другому читанні за власноруч написаний документ під куполом у Раді. Це випливає із результатів голосування за проект закону №2194, пише AgroPolit.com.

Відтак, голосування провалилося (201 голос лише «За», при цьому із 19-ти депутатів-слуг у аграрному комітеті документ не підтримали 12) і його направили на повторне читання. За даними AgroPolit.com, повторне голосування законопроекту №2194 може відбутися вже наступного тижня.

Авторський колектив законопроекту 2194 нараховує 11 депутатів і складається з:

Заблоцький Мар'ян Богданович, Сольський Микола Тарасович, Нагаєвський Артем Сергійович, Литвиненко Сергій Анатолійович, Грищенко Тетяна Миколаївна, Халімон Павло Віталійович, Нікітіна Марина Вікторівна, Бунін Сергій Валерійович, Салійчук Олександр В’ячеславович, Тарасов Олег Сергійович, Шол Маргарита Віталіївна.

Аграрна рада: законодавство, бізнес, аграрне лобі

Але під час голосування у другому читанні за законопроект 2194 голосів за нього не було від 5-ти депутатів "батьків", які виявилися нардепами від «Слуги народу».

Це такі депутати:

Бунін Сергій Валерійович

Нагаєвський Артем Сергійович

Литвиненко Сергій Анатолійович

Грищенко Тетяна Миколаївна

Шол Маргарита Віталіївна

Цікавим у цій конфігурації є позиція Артема Нагаєвського – голови підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. От просто цікаво – чим займався цей пан у той момент, коли парламент голосував прямо дотичний до нього закон? Які такі були у нього, як у голови земельного підкомітету, нагальніші справи, зважаючи на те, що він був присутній у Верховній Раді? Залюбки послухаємо його коментар, якщо він на нього дозріє», – пише видання.

Нагадаємо, детальніше про дату повторного голосування та думки прихильників і противників законопроєкту 2194 можна дізнатися у матеріалі: Війна за ринок землі – законопроєкт №2194 відправили на повторне друге читання