друкувати


Президенту НААН поліція вручила підозру в отриманні хабаря

10 грудня 2020, 14:05

Правоохоронці вручили підозру президенту Національної академії аграрних наук Ярославу Гадзалу через елітний позашляховик, який він отримав в якості «подяки». Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України. 

У повідомленні ідеться, що Гадзало отримав «винагороду» –  елітний позашляховик за включення особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшу передачу відповідних матеріалів на розгляд президії НААН.

Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 

Наразі вирішується питання про обрання керівнику НААН запобіжного заходу, а також повідомлення про підозру іншим фігурантам, причетним до правопорушення.

Нагадаємо, що раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скасувала підозру президенту Національної академії аграрних наук України Ярославу Гадзалу у причетності до заволодіння особливо цінними землями НААН.