друкувати


Названо перші кроки при розпорядженні землею в ОТГ

10 грудня 2020, 13:00

Названо перші кроки розпорядження землею в ОТГНа початку відділи землевпорядкування у громадах мають зібрати інформацію про всі ділянки земель с/г призначення, які є на території ОТГ. Про це у блозі на АgroРolit.com написав  засновник та керівник онлайн-сервісу Feodal.online, інструктор «Земельних Котиків» Андрій Дем’янович

За його словами, наступний крок – керівництву громади слід поспілкуватися з суб’єктами землекористування про виведення землі з тіньогово обробітку. 

«Онлайн-карти та облік за допомогою засобів автоматизації дозволить створити громаді масив даних для обліку земельного податку та його сплати користувачами та власниками земель. Автоматизований облік також дасть можливість забюджетувати та проконтролювати обсяги та збір єдиного податку, плату за оренду земельних ділянок та сплату земельного податку які надійдуть до бюджету громади. Ми всі розуміємо, що йдеться про величезний об’єм інформації, з яким не впоратися землевпорядному відділу ОТГ без залучення електронного функціоналу», – вважає експерт.

Він додав, що слід з’ясувати, що нині не час, щоб розмальовувати карти 15-ти сільрад фломастером. Вільні години, які за вас відпрацюють електронні пристрої, ви зможете використати, щоб ефективно керувати земельним ресурсом.

Нагадаємо, що передача земель органам місцевого самоврядування стане тренуванням для фермерів із запуску відкритого ринку с/г земель.