друкувати


Україні слід відстоювати конкурентну перевагу під час перегляду угоди про ЗВТ з Євросоюзом

10 грудня 2020, 07:00

Під час перегляду угоди про ЗВТ з Євросоюзом Україні слід відстоювати конкурентну перевагу. Про це ідеться у матералі на АgroРolit.com.

Повідомляється, що серед запланованих кроків перегляду умов асоціації з ЄС виділені наступні:

1. Проведення необхідних заходів для перегляду умов Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

2. Визначення формату участі України в ініціативі Європейської комісії «Європейська зелена угода».

3. Узгодження з ЄС індикативних програм, які відображають погоджені пріоритети державної політики, потреби України, галузеві спроможності, прогрес у здійсненні реформ та попередні обсяги допомоги. 

Позицію МЕРТу напередодні перегляду умов угоди про ЗВТ з ЄС озвучив у інтерв’ю «Європейській правді»  заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка.

У матеріалі ідеться, що Україні слід відстоювати конкурентну перевагу.

Ініціюючи введення квотувань на європейські продукти на важливі для європейців позиції, а не відкривати «за вимогою» Європи навстіж внутрішній ринок України. Якнайшвидше слід відмовитися від принизливої практики мізерних квот для української агропродукції, в які навіть блоха не пролізе. Має бути взаємовигідна торгівля», – пише видання .

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що загальний звіт Єврокомісії з оцінками угоди про ЗВТ з Україною є не дуже оптимістичний і міститьряд критичних зауважень.