друкувати


Екологічний комітет Ради розкритикував прийнятий у першому читанні законопроект про пестициди та хімікати

9 грудня 2020, 11:00

Екологічний комітет Верховної Ради розкритикував прийнятий у першому читанні законопроєкт  №2289 про пестициди та хімікати. Про це у матеріалі на АgroРolit.com розповів секретар Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олександр Фельдман.    

«Дуже шкода, що цей проект закону не був «розписаний» на наш комітет з питань екополітики та природокористування, адже його прийняття несе серйозні екологічні ризики. Зокрема, він дозволяє ввезення в Україну пестицидів і агрохімікатів, які не зареєстровані ні в Україні, ні в країні виробництва. Очевидно, що це дає можливість ввозити в нашу країну хімікати невідомої якості, в тому числі і відверто шкідливих для природи», – сказав Фельдман.

Депутат наголосив, що документ дозволяє торгівлю і рекламу пестицидів, термін придатності яких минув, що з точки зору захисту навколишнього середовища також виглядає, як мінімум, дивно.

Наша фракція не голосувала за цей законопроект, не підтримує його прийняття і головне експертне управління Верховної Ради. Я закликаю народних депутатів до другого читання відповідально підійти до цих питань і відмовитися від таких потенційно небезпечних для екології змін законодавства», – вважає Фельдман.

Нагадаємо, чи варто боятися екологічних наслідків після зміни порядку ввезення пестицидів та агрохімікатів в Україну.