друкувати


Агрохолдингу МХП поставили оцінку за екологічність – заява

9 грудня 2020, 07:00

Екологічна свідомість та лояльність МХП до свого клієнта виявляється у реалізації «зелених» проектів, дбайливого ставлення до ґрунтів та довкілля та в трансформації в кулінарну компанію. Таку оцінку політиці агрохолдингу на органічність дала у інтерв’ю
AgroPolit.com президент ГС «Органічна Україна» Олена Корогод (екс-Березовська).

«Перша причина вибору агрохолдингами курсу на органічність – дбайливе ставлення до грунту та розуміння екологічності в нашому житті та нашого впливу на середовище. Агрохолдинги зрозуміли, наскільки важлива їхня роль щодо впливу на оточуюче середовище. Все це відбувається у рамках загального Green Deal, який поєднує відновлювальну енергетику, сталий сільський розвиток, закритий виробничий циклу. Він без органічного виробництва він неможливий. На щастя агрохолдинги це чують,  і розуміють.  Інша сторона – це споживачі: тенденції споживання органічної продукції зростають і споживач хоче купувати безпечне (тобто органічне), якісне (органічне) і натуральне (органічне). Тому холдинги поступово беруть курс на органічність сировини та кінцевого продукту. І тут роль «Органічної України» дати компетентний супровід та сприяти переходу на органічне виробництво, налагоджувати взаємодію»,  – сказала вона, коментуючи курс українських холдингів на органічність.

Вона також привела приклад реального втілення цього курсу на прикладі підписаного влітку меморандуму по органічній взаємодії з головою правління агрохолдингу МХП Юрієм Косюком.

Яскравий приклад цього – агрохолдинг МХП (з ним підписали меморандум про Стратегічне партнерство). Екологічна свідомість та лояльність МХП до свого клієнта виявляється у реалізації «зелених» проектів, дбайливого ставлення до ґрунтів та довкілля та в трансформації в кулінарну компанію. Ми бачимо хорошою ідеєю було б МХП поставляти у ті ж «М’ясомаркети»  органічну продукцію», – говорить президент ГС «Органічна Україна» Олена Корогод.