друкувати


Експерт назвав користь, яку отримають аграрії після зміни процедури завезення пестицидів та хімікатів в Україну

8 грудня 2020, 09:25

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект №2289, який має на меті змінити процедуру завезення пестицидів та хімікатів в Україну. Завдяки цьому законопроекту аграрії зможуть отримати доступ до сучасних препаратів, які використовуються в інших країнах. Про це заявив Сергій Глущенко, заступник міністра розвитку економіки, ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

«В першу чергу, цей законопроект вигідний для українських сільгоспвиробників. Ми зможемо отримати доступ до сучасних препаратів, які використовуються в інших країнах. Наприклад, це можуть бути більш ефективні препарати, яких потрібно менше вносити на поля, це можуть бути препарати більш безпечні для людей та довкілля. Якщо ще 30-40 років тому назад норми витрат на гектар вимірювалися літрами і кілограмами, то сьогодні  норми менші в десятки разів. Ну і врешті-решт страждає споживач, оскільки продукти харчування могли б бути ще безпечнішими та якіснішими. Тобто українські аграрії отримають доступ до інноваційних засобів захисту рослин!», – сказав Глущенко. 

Він зазначив, що зміни передбачають скасування норми, відповідно до якої в Україні неможливо зареєструвати пестициди і агрохімікати, якщо вони виробляються в іншій країні, ніж країна їх державної реєстрації.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що озвучено недоліки законопроекту про спрощення процедури ввезення пестицидів та агрохімікатів в Україну.

 

Нагадаємо, що