друкувати


Аграрні асоціації засуджують провал голосування за законопроєкт про земельну децентралізацію

4 грудня 2020, 10:00

Агро-Продовольча Рада, Всеукраїнський Конгрес Фермерів, Всеукраїнська Асоціація Громад та інші громадські об’єднання засудили провал голосування законопроекту 2194 – Проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Про це йдеться в заяві, яку випустили профільні асоціації.

В ній наголошується, що на законопроект 2194 покладались чималі надії щодо нормалізації питань управління земельними ресурсами, знищення корупційних схем у земельній сфері і відновлення справедливості для громадян України.

«Провал голосування показує вже, на жаль, звичну тенденцію, коли декларується боротьба з корупцією, а на практиці жодного кроку не робиться. Більше того, залишається відкритим питання, як мажоритарними пояснять на своїх округах цей «феномен самоуправління», коли право розпоряджатися землею так і залишилось в Києві?», – повідомляють підписанти заяви.

Нагадаємо, Верховна Рада України не прийняла у другому читанні законопроект 2194 «Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».  Законопроект підтримали лише 201 народні депутати. Таким чином проект закону відправили на доопрацювання до профільного комітету Ради.

Земельна реформа в Україні

Дивіться презентацію документу з основними його положеннями.