друкувати


Аграрний комітет рекомендує прийняти оновлений закон про молоко та молочну продукцію

3 грудня 2020, 08:25

Комітет з питань земельної та аграрної політики Верховної Ради України підтримав законопроект 3516 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Законопроект підтримали 13 нардепів із 15 присутніх.

Один із співавторів законопроекту народний депутат Олег Тарасов зазначає, що законопроект стосується  харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти, яким, зокрема, встановлюється жорстка фінансова відповідальність за порушення вимог щодо маркування, реалізації молочних та імітаційних продуктів на рівні закону.

«Потреба у захисті інтересів споживачів молочних продуктів назріла вже давно, ще з того часу, як з’явилися технологій виробництва молочних харчових продуктів з використанням рослинних (пальмових) жирів, білків, замінників лактози тощо. Проблема масштабної фальсифікації молочної продукції призвела до того, що протягом останніх років в Україні спостерігається значне зменшення споживання молочних продуктів на внутрішньому ринку, яке не перевищує 50% фізіологічної потреби людини. Громадяни просто не мають можливості відрізнити якісний продукт на полицях продуктових магазинів від замаскованих під них підробок», — зазначив у блозі на AgroPolit.com Олег Тарасов.

Детальніше читайте у матеріалі - «Масло немасляне» на полицях магазинів, або чому потрібно приймати законопроект 3516 про «відбілення» ринку молочних продуктів.