друкувати


Десяток аграрних організацій просить Володимира Зеленського повернути Мінагрополітики – лист-звернення

2 грудня 2020, 08:00

Аграрні асоціації, Федерація роботодавців України та аграрні наукові заклади звернулися з листом до президента України Володимира Зеленського з проханням виконати обіцянку – поновити Мінагрополітики. Про це ідеться у листі-зверненні, який має у своєму розпорядженні AgroPolit.com.

«Нині агропродовольчий комплекс, без заперечень, є одним із найбільш значущих сегментів національної економіки. Однак, ми вкрай занепокоєні тим, що за підсумками першого півріччя нинішнього року падіння виробництва сільськогосподарської продукції в Україні склало 18,7% на фоні загального просідання економіки у 6,5% у той час, як у першому півріччі минулого року агросектор показував зростання на рівні 5,8%. Капітальні інвестиції в сільське господарство знизилися за перше півріччя майже вдвічі (на 44,2%) до 14,5 млрд грн, що є досить тривожним сигналом. З огляду на це, надзвичайно актуальним є питання відновлення Міністерства аграрної політики та сільського розвитку. Вочевидь, що без профільного міністерства подолати системну кризу буде неможливо адже ситуація значно підсилюватиметься загостренням кліматичних змін, до яких, як показав нинішній рік, Україна наразі не готова. Заходи щодо їх пом’якшення потребуватимуть тривалої й системної роботи науковців, експертів, виробничників», — сказано у листі.

Більше деталей з листа і сам лист дивіться у матеріалові AgroPolit.com.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України було ліквідоване восени 2019 року, а його функції передали Міністерству економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ).