друкувати


Озвучено основні новації за пріоритетними напрямками держпідтримки аграріїв

2 грудня 2020, 07:20

Верховна рада ухвалила закон України №3295, який запроваджує ряд змін для забезпечення аграріїв державною підтримкою. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.

Документ змінює правила отримання держпідтримки, які мають зробити її більш доступною. Закон № 3295 «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» виключає, що кредитна субсидія та/або компенсація лізингових платежів, а також держпідтримка у вигляді кредитної субсидії на компенсацію відсотків шляхом здешевлення кредитів на будівництво оптових ринків сільськогосподарської продукції, виробничих приміщень, тваринницьких і птахівничих комплексів, а також на будівництво сховищ для зберігання зерна, овочів та фруктів надається обов’язково на основі конкурсу.

Також виробникам зернових, які мають правовідносини з державою щодо своєї продукції дозволено зберігати зерно на приватних зерносховищах, які відповідають вимогам уряду. Раніше вони могли зберігати зерно виключно у виключно у сертифікованих зернових складах (зерносховищах, елеваторах), — йдеться у матеріалі.

Закон № 3295 «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» визначає, об’єктами тваринницької дотації та спеціальної бюджетної дотації є кози та об’єкти аквакультури, що не було раніше передбачено законодавчо.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, у 2020 році майже 23,5 тис. українських пасічників отримають держпідтримку.