друкувати


В Україні пройде безктоштовний вебінар для об'єднаних громад щодо аудиту земельного банку

1 грудня 2020, 16:00

У середу, 2 грудня, пройде черговий безкоштовний онлайн вебінар на тему: «Що робити новообраним головам ОТГ у земельних питаннях». Про це повідомляють організатори події.

Спікер події — засновник сервісу Feodal.online Андрій Дем’янович, який розповість, як вивести земельний облік ОТГ на новий рівень.

«На жаль, в Україні вкрай мало ОТГ, які вели б моніторинг своїх земель. Зараз більшість з них навіть не усвідомлюють скільки втрачають не проводячи аудит земельних ділянок в той час, як ця процедура займає щонайменше кілька місяців. Більш того, сучасні сервіси дозволяють моніторити не тільки свої володіння, а й землі прилеглих територій, що дозволить обом сторонам вести взаємовигідний діалог», — вважає Андрій Дем'янович.

Він переконаний, що аудит дозволить отримати інформацію, на основі якої ОТГ зможуть наповнювати свій бюджет не тільки за рахунок платників податків, а й за рахунок продажу права оренди комунальних земель.

Для цього є ряд доступних сучасних інструментів які вже адаптовані і заточені конкретно під територіальні громади:

Ми розповімо як використовувати ці дві платформи максимально ефективно, як заслужити довіру фермерів і пайовиків і вивести земельну облік ОТГ на новий рівень. Щосереди у нас проходить вебінар на тему «Що робити новообраним головам ОТГ в земельних питаннях» де ми даємо інструменти, практичні кейси і відповідаємо на питання, що цікавлять учасників. Завтра ми поговоримо про аудит земельного банку ОТГ в реальному часі і розберемо кілька кейсів», — говорить спікер події.

Для того, щоб взяти участь у вебінарі необхідно заповнити гугл форму, після чого на пошту ви отримаєте посилання запрошення на ZOOM-конференцію.

Вебінар проходить щосереди о 15:00. Також в Telegram-спільноті ви можете обговорювати запитання з учасниками, ділитися своїм досвідом і переймати чужий.