друкувати


Рада наступного тижня планує розглянути у другому читанні законопроєкт про земельну децентралізацію

27 листопада 2020, 12:00

Верховна Рада України наступного тижня планує розглянути законопроект про земельну децентралізацію № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Про це у блозі на АgroРolit.com написав перший заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко.  

Він зазначив, що у законопроекті 2194 закладені ключові і вкрай важливі перетворення не тільки для земельної реформи, а і для реформи децентралізації. Без нього не відбудеться передачі земель громадам та завершення децентралізації.

«Відкритість даних та прозорість земельних процедур повинна стати запорукою успішного розвитку територій. Саме тому законопроектом 2194 передбачається надання документації із землеустрою статусу публічних, відкритих та загальнодоступних даних і скасування зайвих дозволів, та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою. Лише у результаті скасування державної експертизи землевпорядної документації та погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки суб’єкти не витрачатимуть додаткових 20 днів та 5 днів відповідно, та зможуть зекономити чималі грошові кошти», – написав Фурсенко.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №1113, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення об‘єднаним територіальним громадам нашої держави.