друкувати


Навесні 2021 року очікуємо Реєстр виробників органічної продукції, – Когород

27 листопада 2020, 08:10

Уряд затвердив нові правила сертифікації  органічного виробництва та продукції,  парламент схвалив закон 3295 про держпідтримку органічного виробництва, а Європа змінює свої екологічні правила (Green Deal) в частині «чистоти» продукції. Всі ці три фактори однозначно вплинуть на  ринок органічної продукції – він максимально наблизиться до міжнародних стандартів. Відбудеться й максимальна гармонізація українського законодавства з нормами ЄС щодо захисту прав споживачів. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com  розповіла президент ГС «Органічна Україна» Олена Корогод.

Вона розповіла, що вже на початок весни 2021року законодавство про органічне виробництво має працювати практично ідеально.

«Спочатку зявиляться прядок сертифікація – він створює можливість появи  реєстру органів сертифікації. Це перша умова. А далі у нього вноситься перший орган сертифікації. Лише після включення цього органу сертифікації у відповідний реєстр сертифікаторів дозволяє йому подати своїх операторів в загальний Реєстр операторів органічного виробництва України. Я очікую появу Реєстру виробників органічної продукції у лютому-березні  2021 року.  Вже на початок весни 2021року законодавство про органічне виробництво має працювати практично ідеально», – повідомила експерт.

Більше митайте за посиланням.

Нагадаємо «Біблію» органічного виробництва: як зміниться ринок після 2 серпня із введенням закону №2496-VIII.