друкувати


Висоцький повідомив, коли запрацює агрострахуваня

26 листопада 2020, 15:00

Агрострахування в Україні запрацює під озимі врожаю 2022 року. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький під час вебінару «Агробізнес в Україні».

Він зазначив, що в Україні напрацьовані зміни до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». Вони будуть внесені Кабінетом Міністрів на розгляд до Верховної Ради.

«Очікується, що закон буде прийнятий до кінця першого кварталу 2021 року, і з четвертого кварталу буде запущено страхування. Ми чітко розуміємо, що фізично страхування під ярі культури 2021 року неможливим. Орієнтир — запустити страхування під озимі культури врожаю 2022 року», – зазначає Тарас Висоцький.

За його словами, в пропозиції до державного бюджету на 2021 рік представлена ​​сума 672 млн грн під покриття 1,6 млн га озимих культур в основних регіонах, де є ризики.
«Але бюджетний процес непростий, тому остаточна сума буде зрозуміла після прийняття кінцевого рішення по бюджету в грудні», – додає Тарас Висоцький.

Нагадаємо, що МЕРТ спільно з Нацбанком презентували зміни до закону про агрострахування