друкувати


Оновлена НГО впливатиме на розмір сплати єдиного податку

1 грудня 2020, 06:12

Систему НГО варто змінювати, адже від якості НГО залежить розмір сплати єдиного податку. Так вважає засновник та керівник онлайн-сервісу Feodal.online, інструктор «Земельних Котиків» Андрій Дем’янович. Пише видання АgroPolit.com.

«Розмір сплати єдиного податку – це гроші, які надходять до бюджетів ОТГ. Це вплив на майбутній ринок землі. Це земельний податок з власників, які не здали землю в оренду і сплачують його самостійно. Тож поки базові налаштування НГО не будуть правильно відрегульовані, ми будемо постійно спостерігати проблеми в системі», – каже Дем’янович.

Земельні Котики

Засновник та керівник онлайн-сервісу Feodal.online відзначає, що сьогодні є велика проблема із якістю вхідних даних.

«Сьогоднішня ситуація з визначенням НГО сільськогосподарських земель досить кепська, адже і методика наче є, і ціна наче є, і все це якось працює, але проблема полягає в тому, що однакові за розміром земельні ділянки в межах однієї ОТГ можуть мати різну вартість, але будуть оцінюватися за усередненими показниками. Це питання має бути вирішеним, систему НГО варто змінювати, адже від якості НГО залежить розмір сплати єдиного податку – це гроші, які надходять до бюджетів ОТГ», – каже він.

За словами АндріЯ Дем’яновича, хибні дані не допомагають побачити якісний результат. 

Тож поки базові налаштування НГО не будуть правильно відрегульовані, ми будемо постійно спостерігати проблеми в системі. Сьогодні ми маємо дуже велику проблему – це якість вхідних даних. Очевидно, що хибні дані не допомагають побачити якісний результат, тож я почав би виправляти ситуацію, почавши з цього моменту. Можна змінювати методики чи вводити додаткові функції, але скільки хату не підпирай, якщо у неї відсутній міцний фундамент, вона все одно завалиться», – каже він.

Як ми уже повідомляли, Кабмін пропонує затвердити нову методику оцінки землі. Передача землі за межами населених пунктів органам місцевого самоврядування матиме політичні наслідки. 

Перший повний онлайн-курс про управління земельним банком.