друкувати


Власники та землекористувачі зможуть ініціювати переоцінку НГО землі

29 листопада 2020, 06:32

Власники земельних ділянок зможуть ініціювати зміни вартості НГО. Про це сказав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький виданню АgroPolit.com.

«Перезавантаження НГО – це дискусія не на одну годину, але про що би я хотів зауважити: до нас зверталися аграрії, що є точкове викривлення у визначенні НГО, і тому, перш за все, наша мета – вже цього року надати власникам можливість перегляду проблемних питань. Це буде відбуватися за ініціативою власника або землекористувача із затвердженням нової громади», – сказав Висоцький.

Висоцький наголошує, власник, або землекористувач зможе ініціювати переоцінку, винести це розгляд громади. І уже громада прийматиме рішення.

«Є фермер, якщо він об'єктивно бачить, що в районі ситуація, наприклад, 30 тис. грн НГО, а одна є певна ділянка  (умовні якісь 200 га), де з ціною не склалося: ґрунти не ті, інші причини – там не може бути більше ніж 15 тис. грн, наприклад», – розповів замміністра.

Водночас, Висоцький каже, що дискусії навколо цього питання ведуться більш фундаментальні, адже є землі не тільки с/г призначення, є багато інших типів земель.

Із детальною базою даних про земельний фонд нашої країни можна ознайомитися за посиланням.