друкувати


Прогнози, що в результаті коронакризи економіка України впаде на 6%, можуть бути фейком

26 листопада 2020, 09:15

Прогнози експертів, що в результаті корона кризи економіка України впаде на 6%, можуть бути фейком. Про це в інтерв'ю засновнику інтернет-видання «ГОРДОН» заявив бізнесмен, власник агрохолдингів «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк.

«У вас не виникає питань? Що це за економічне диво: Україна впаде на 6%, а падіння ВВП Німеччини – 11%, Франції – 13%, Іспанії – 14%, Штатів – 12%. Уявляєте, яка в Україні сильна економіка? ілюзія – це найгірше, що може бути», – вважає Бахматюк.

За його словами, в такій ситуації треба приймати рішення «капітану корабля».

«У даному випадку він повинен був прийняти рішення. Він все одно до цього прийде. Але тимчасові рамки звужуються. І коли роблять економічний аналіз президенту і кажуть, що у нас дефіцит – все! І виявляється, не можна друкувати гроші. Уявляєте, яка страшна біда? ! тобто Америці можна друкувати гроші, Японії можна друкувати гроші, Німеччини можна друкувати гроші, Європейського союзу, а Україна не можна. а можна сказати чому?» – зазначив бізнесмен.

Він зазначив, що курс валюти – це баланс між внутрішнім і зовнішнім попитом з елементами кон'юнктури.

Так Китай відіграє чи Європейський Союз. У них експорт більше, а значить, більше потік. Це вже школа для великих дядь – Україна там не грає. Але ці баланси можна спробувати зробити», – вважає Бахматюк.

Нагадаємо, що на думку Бахматюка, Україна повинна брати приклад з Грузії, яка зайняла дуже жорстку позицію до МВФ і отримала вдвічі більше, ніж просила.