друкувати


Україна повинна брати приклад з Грузії, яка зайняла дуже жорстку позицію до МВФ і отримала вдвічі більше, ніж просила, – Бахматюк

25 листопада 2020, 15:00

Україна «посадила себе на голку» кредитів і їй слід придивитися до досвіду Грузії у співпраці з МВФ та займати більш жорстку позицію по відношенню до Міжнародного валютного фонду. Про це в інтерв'ю інтернет-виданню «ГОРДОН» заявив бізнесмен, власник агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк.

«Хіба не соромно, що президент держави повинен просити $ 1,5 млрд? У Словенії ВВП 100 млрд. У Словенії! Про що ми говоримо? Настільки ми посадили себе на голку ... Це як наркоманія. Ти приймаєш знеболююче – і стаєш наркоманом. Чи не лікуєш хвороба – це призводить до рецидиву, а в кінці – до смерті організму ", –«сказав мільярдер.

Він навів приклад відносин Грузії і МВФ при президенту Михайлові Саакашвілі, який займав цю посаду в 2004-2013 роки.

Я говорив з його командою. Ви знаєте, невелика країна – Грузія – на початку його каденції зайняла дуже жорстку позицію в МВФ. І що вона отримала взамін? Вона отримала через вісім місяців в два рази більше, ніж просила. І отримала набагато кращі умови від Європейського союзу. Тому що зуміла за рахунок тих людей, які представляли її на зовнішніх ринках, в політичних, економічних і особистих комунікаціях бути цікавою», –- пояснив Бахматюк.

За його словами, «МВФ – це добре, кредитори – це добре, але альтернатива підсилює твої можливості».

Нагадаємо, що Олег Бахматюк розповів, як залучити $20–30 млрд в економіку України за 8–10 місяців.