друкувати


Аграрний комітет відстоюватиме фінансування агросектору у 2021 році у розмірі 1% від випуску продукції у сільському господарстві

25 листопада 2020, 13:00

Аграрний комітет Ради підтримує одноголосно позицію про необхідність збільшення держпідтримки в держбюджеті-2021 на агросектор у 2021 році до 1% аграрного ВВП. Про це у своєму блозі на mbiz.censor.net. написав народний депутат України VIII та IX скликання, член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Микола Кучер.

«Ця ідея не є новою і в попередні роки вже впроваджувалась. Ще 2016 року групою народних депутатів попереднього скликання, у тому числі й мною, була підтримана стратегічна норма, яка закріплювала протягом 2017-2021 років у Бюджетному кодексі щорічний обсяг коштів Державного бюджету України на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників на рівні не менше 1% випуску продукції у сільському господарстві. Однак проіснувала ця норма лише декілька років – до 2019 року й на хвилі популізму й кулуарних домовленостей була скасована», – написав Кучер.

Він додав, що те, що члени аграрного комітету нового скликання знову намагаються відстоювати цю норму – дуже добре.

Графіка фінансової підтримки фермерів.

Нагадаємо, що замість того, щоб зайнятися підготовкою порядку програми компенсації втрачених через посуху посівів, депутати думають як виділити більше дотацій на картоплю та зерносховища у наступному бюджетному році, заявив народний депутат «Слуга народу», голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Олег Тарасов.