друкувати


Екс-секретар міськради Дніпра Романенко намагається довести до банкрутства «Дніпромлин» і «Хлібзавод №10»

24 листопада 2020, 14:00

Компанії «Агроінвест-Україна» і «Агробудсервіс-Універсал» подали заяву до Господарського суду Дніпропетровської області про визнання банкрутом підприємств «Дніпромлин» і «Хлібозавод №10» відповідно, які входять в структуру агрохолдингу Ristone HoldingsПро це свідчать дані Реєстру судових рішень.

Крім того, «Агрофірма Орільська» також подала заяву про визнання банкрутом підприємства «Дніпромлин», «Агрофірма ВИНД» — про банкрутство «Хлібозаводу №10».
Провадження про банкрутство підприємств «Дніпромлин» і «Хлібозавод №10» розглядає суддя Анастасія Соловйова.

Згідно з аналітичною системою YouControl, засновником компанії «Агроінвест-Україна» є Дар'я Вишневська. Компанія зареєстрована за адресою Дніпропетровська область, м Кам'янське, Проспект Свободи, будинок 56. Крім того, «Агробудсервіс-Універсал» також зареєстрована за цією адресою, засновник — Оксана Рабковская.

Раніше ЗМІ писали про те, що «Агроінвест-Україна» і «Агробудсервіс-Універсал» контролюється екс-секретарем міської ради Дніпра Максимом Романенко. Крім того, глава наглядової ради агрохолдингу Ristone Holdings Вадим Нестеренко заявляв, що Максим Романенко, який прийшов в Ristone Holdings разом з Олександром Вілкулом, стоїть за захопленням підприємств «Дніпромлин» і «Хлібзавод №10».

У справі призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Олександр Зімніци, який зареєстрований в м Дніпро, вул. Святослава Хороброго, д. 11. Примітно, що за цією адресою також знаходиться «Блок Вілкула« Українська перспектива »Олександра Вілкула.

Нагадаємо, що в розслідуванні Latifundist.com «Душила жаба гадюку: конфлікт за активи Ristone Holdings» вказувалося про конфлікт між Вадимом Нестеренко та Олександром Вілкулом через поділ бізнесу. Вадим Нестеренко заявляв, що у вересні екс-партнери по бізнесу захопили активи Ristone Holdings — «Дніпромлин» і «Хлібзавод №10». Однак, ті пояснювали, що комбінати перейшли з обопільної згоди, сам же холдинг тоне в боргах, а заяву про рейдерство — спроба піти від кредитних зобов'язань.