друкувати


У разі зменшення ставки ПДВ з 20 % до 14%, бюджет втратить до 1,2 млрд грн

25 листопада 2020, 07:11

У разі зменшення ставки ПДВ з 20 % до 14%, як це передбачено законопроєктом №3656, бюджет втратить до 1,2 млрд грн, заявив доцент Київської школи економіки, експерт із земельних питань Олег Нів’євський. Детальніше про це — у матеріалі AgroPolit.com.

На думку Олега Нів’євського через зниження ставки ПДВ на агросировину не виграють ні фермери, ні споживачі. Він вважає, що ця ініціатива також не вбиває шахрайство з ПДВ в агросекторі.

«Щодо сплати оренди в негрошовій формі. Я не знаю статистики на сьогодні, але ще в 2015 році більше ніж в 50% випадків оплата була зерном. Зараз це продовжує бути доволі розповсюдженим явищем. Для сільгоспвиробників – це реалізація, з якої має бути сплачений ПДВ. Заради справедливості, ПДВ із ставкою 14% вигідніший домогосподарствам за ПДВ із ставкою 20%, але наразі мова йде лише про втрати бюджету. Більш детальні розрахунки будуть вже незабаром, але попередні розрахунки дають біля 1,2 млрд грн втрат ПДВ», – каже він.

Повністю текст читайте за посиланням: Зниження експортної ставки ПДВ до 14%: що приховано від аграріїв за лаштунками законопроекту 3656