друкувати


Голова ВАР Андрій Дикун програв боротьбу за крісло мера Умані

23 листопада 2020, 15:00

Мером Умані Черкаської області обрано Ірину Плетньову, яку висунула партія «За майбутнє». Згідно з даними Центральної виборчої комісії, за неї проголосували 6074 людини або 33,3% виборців, які прийшли на дільниці 25 жовтня. Про це повідомляє zn.ua.

Чинний міський голова Олександр Цебрій, котрого висунула партія «Пропозиція», посів друге місце з 22,78%. За нього проголосували 4156 уманців.

Третє місце отримав кандидат від «Слуги народу» Андрій Дикун, який отримав 21,03% або 3837 голосів.

Решта кандидатів набрали менше 5% голосів.

Згідно з даними, опублікованими на сайті Верховної Ради, Ірина Плетньова є оплачуваним помічником-консультантом депутата-мажоритарника Антона Яценка, члена групи «За майбутнє».

Яценко відомий як «кнопкодав» і творець корупційної схеми при оцінці вартості нерухомості, також відомої як «майданчики Яценка». З розглядом законопроекту про їх ліквідації пов'язаний перший гучний корупційний скандал у фракції «Слуги народу».

Згідно з Виборчим кодексом, вибори мера в містах, де мешкає менше 75 тисяч виборців, проводяться в один тур. Переможцем стає кандидат, який посів перше місце і отримав просту більшість голосів.

Нагадаємо, що оприлюднено результати місцевих виборів по партіях.