друкувати


Виробника алкогольних напоїв оштрафовано на 500 тис. грн, – АМКУ

23 листопада 2020, 17:00

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» на понад 493 тисяч гривень за використання для своєї продукції оформлення упаковки, схожої на ту, яку використовують їхні конкуренти з ТОВ «Стронгдрінк». Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що такі дії були визнані порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Окрім штрафу, АМКУ зобов’язав ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» припинити використання без дозволу ТОВ «Стронгдрінк» схожого оформлення упаковки.

До АМКУ звернувся виробник горілчаної продукції «Хлібна сльоза» щодо порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції в діях ТОВ «АКБ Дніпро», які під час виробництва та реалізації своєї горілчаної продукції «Петриківська» використовували схоже оформлення упаковки.

У ході дослідження було підтверджено, що ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» використало оформлення упаковки вже популярної на ринку горілчаної продукції, не маючи для цього відповідних підстав. Схожість оформлення упаковки підтвердило і опитування споживачів.

Виходячи із наявних фактів комітет визнав, що ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» без дозволу ТОВ «Стронгдрінк» використало оформлення упаковки, що в сукупності включає в себе пляшку, пробку, емблему, етикетку, контретикетку, і яке є схожим на оформлення упаковки алкогольної продукції «Хлібна Сльоза».

Нагадаємо, що чотирьом молокозаводам виписано мільйонні штрафи за фальсифікацію молочних продуктів.