друкувати


Економічний комітет підтримав законопроєкт про удосконалення ведення Державного реєстру географічних назв

20 листопада 2020, 13:00

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку було обговорено та підтримано законопроєкт про удосконалення законодавства щодо створення та ведення Державного реєстру географічних назв, здійснення обліку і реєстрації географічних назв. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Завдяки цьому законопроекту усі бажаючі зможуть отримати актуальну і достовірну інформацію про географічні назви безкоштовно і в режимі онлайн. Також реалізація документу сприятиме актуалізації даних про географічні об’єкти на території України, що посилить міжнародне співробітництво, сприятиме торгівлі та економічному розвитку», — прокоментував заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Реалізація законопроєкту забезпечить:

Крім того, буде встановлено принцип відкритості відомостей про назви географічних об’єктів, забезпечено безкоштовний та вільний доступ до відомостей Державного реєстру географічних назв, а також визначено держателя і адміністратора Державного реєстру географічних назв.

Нагадаємо, Кабмін схвалив ініціативу щодо створення Державного реєстру географічних назв.