друкувати


Проєкт рішення Конституційного Суду по ринку землі може вдарити по економічній стабільності країни

20 листопада 2020, 09:00

Проєкт рішення Конституційного Суду по ринку землі може вдарити по економічній стабільності країни. Таку думку в коментарі для AgroPolit.com висловив голова аграрного комітету ВРУ Микола Сольський.

«Сьогодні головним питанням у заяві КСУ є те, що під загрозою опинилася економічна стабільність держави. Заборона для юридичних осіб, навіть заснованих українцями, купувати та володіти землею, за винятком створення громадянами України підприємств, в статутний фонд якого вони можуть внести лише свою землю, вдарить по підприємствам, які вже працюють в Україні або хотіли інвестувати в нашу країну. Як ви думаєте, чи захоче, наприклад, компанія Coca-Cola працювати в Україні, якщо їй заборонять володіти землею на якій побудований завод? Це стосується й інших великих іноземних компаній, які навіть не мають відношення до АПК. Дуже багато питань до позиції КСУ», – заявив Микола Сольський.

Нагадаємо, закон про відкритий ринок землі та й загалом земельна реформа з подачі Конституційного Суду України може стати на паузу практично не розпочавшись. Підстава – подання народних депутатів.

Детальніше про це у матеріалі: Конституційний Суд проти ринку землі, або політичні баталії на економічному полі