друкувати


Дві третини українського бізнесу зацікавлені в перегляді угоди з ЄС

19 листопада 2020, 18:00

Опитування українського бізнесу, проведене Ukrainian Business & Trade Association на замовлення уряду, показало, що більшість українських компаній зацікавлені у перегляді торговельної частини Угоди про асоціації з ЄС. Про це під час конференції «Торгові війни: мистецтво захисту» заявив директор брюссельського офісу Ukrainian Business & Trade Association Назар Бобицький, передає Економічна правда.

«Більш ніж 65% опитаних українських компаній зацікавлені у перегляді умов торгівлі з ЄС. При цьому бізнес цікавиться переглядом як з наступальною метою – заради покращення доступу на європейський ринок, так і з захисною – заради захисту від недобросовісної конкуренції»,- заявив він.

За словами Назара Бобицького, окрім скасування тарифних квот, бізнес цікавиться питаннями рівної конкуренції у сфері торгових перевезень між українськими та європейськими перевізниками.

Бізнес також турбується модернізацією системи торгового захисту в ЄС. Вони не порушують принципів, закладених в правилах СОТ чи Угоді про асоціацію, але за фактом діють на руку європейським виробникам. Це змушує бізнес говорити, що й Україна має використовувати аналогічні принципи»,- додав він.

Нагадаємо, підписано найбільшу в світі угоду про вільну торгівлю.