друкувати


Попри заяви аграрних асоціацій та USDA Мінекономіки ігнорує загрозу дефіциту кукурудзи

19 листопада 2020, 15:00

Попри посуху і різке скорочення загального валу зернових у МЕРТі роблять вигляд — у Багдаді все спокійно. При чому професійність прогнозів профільного відомства еволюціонує на очах. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Зокрема, 19 серпня 2020 року заступник міністра економіки Тарас Висоцький повідомляє, що погодні умови останніх тижнів спричинили або втрату потенційного врожаю кукурудзи, або суттєве його зниження. Якщо осінні погодні умови будуть сприятливими, урожай кукурудзи передбачається на рівні 35 млн т, а загальний урожай зерна — на рівні 70 млн т.

А вже за 10 днів говорить про мінус 3 млн т на одній кукурудзі:

В Україні продовжуються аномально високі температури і засуха. У результаті суттєво знижується урожайність кукурудзи. Наразі очікуємо валового збору кукурудзи 33 млн т і 68 млн т зернових у цілому», — каже той же Висоцький.

Натомість у звітові USDA 10 листопада 2020 р зазначається, що виробництво кукурудзи в Україні у 2020/2021 МР знижено на 8 млн т (22%) до 28,5 млн т (з 36,5 млн т в жовтневому прогнозі). І це при рекордному посіві цієї культури в цьому році — на площі 5,5 млн га.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, 6 аграрних асоціацій звернулися до уряду з проханням вплинути на ситуацію із суттєвим зменшенням врожаю зернових та олійних культур.

Раніше повідомлялося, що в Україні прогнозують дефіцит кукурудзи на внутрішньому ринку. Як його уникнути та стримати зростання цін на продукцію тваринництва читайте у матеріалі - Україну чекає дефіцит кукурудзи: як його уникнути та стримати зростання цін на продукцію тваринництва.