друкувати


Презентовано аналіз втрат посівів сільськогосподарських культур

18 листопада 2020, 08:30

У 2020 році в Україні через посуху втрачено біля 400 тис. га озимих культур. Окрім посухи, були ще й зливи, повені, внаслідок яких аграрії частково або ж повністю втратили свої врожаї.  Про це у блозі на AgroPolt.com повідомив народний депутат «Слуга народу», голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Олег Тарасов.

Він додав, що замість того, щоб зайнятися підготовкою порядку програми компенсації втрачених посівів, щоб ще в цьому році можна було частково підтримати аграріїв, депутати думають як виділити більше дотацій на картоплю та зерносховища у наступному бюджетному році.

Куди би варто було надати держпідтримку? Як мінімум, на компенсацію збитків аграріям від посухи, наприклад, через механізм агростархування. На компенсацію боргів, спричинених посухою та загибеллю всього врожаю, через які ще один фермер з Одещини вчинив самогубство. Ось де потрібна підтримка», — зазначив Олег Тарасов.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, готуючи держбюджет на 2021 рік, аграрним комітетом ВР було запропоновано уряду виділити додаткових 160 млн грн на підтримку виробництва картоплі.

Раніше повідомлялося, що в парламенті ініціюють створення міжвідомчої робочої групи для боротьби з наслідками посухи.