друкувати


Уряд заохочуватиме інвестиції в екологічний розвиток сільського господарства і промисловості, – Качка

13 листопада 2020, 15:00

Уряд заохочуватиме інвестиції в екологічний розвиток сільського господарства і промисловості та розраховує, що Євросоюз також заохочуватиме інвестиції на екологічну модернізацію в Україні. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, торговий представник Тарас Качка, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Наш внесок буде полягати в тому, що уряд буде заохочувати, щоб інвестиції в розвиток сільського господарства і промисловості були максимально екологічними. І ми розраховуємо, що ЄС інституційно і через вплив на різні фінансові джерела заохочуватиме фінансування інвестицій в Україну, орієнтованих на таку екологічну модернізацію », — сказав Качка в ході дискусії« EU Green Deal: вплив на Україну і її бізнес », організованої агентством« Інтерфакс-Україна »і спецпроектом агентства по енергетиці« енергореформи», – сказав Качка.

На думку торгового представника, ситуація, що склалася в зеленій енергетиці в Україні дискредитує цю ідею.

Але є і та частина зеленої енергетики, де ми можемо поліпшуватися: використання вугілля в генерації електроенергії; якість електромереж (щоб втрати енергомереж були меншими), можливо, найбільшим внеском буде енергоефективність житла», – сказав Качка.

Саме це повинно лягти в основу діалогу між Україною та ЄС в контексті Green Deal, зазначив він. При цьому в діалозі з ЄС Україна розраховує отримати рамку політики, а також фінансування, додав Тарас Качка.

Нагадаємо, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів розробляє проєкт Державної стратегії управління лісами України до 2035 року. У проєкті планується збільшити площі лісових насаджень до 18% з поточних 16%.