друкувати


В Україні створять кліматичний  фонд

13 листопада 2020, 13:00

В Україні буде створено Український кліматичний  фонд: це необхідно для можливості акумулювання всіх екологічних податків. Про це повідомляє greenpost.ua. 

Повідомляється, що створення Українського кліматичного фонду  необхідне для можливості акумулювання всіх екологічних податків, які сплачуються  до держбюджету,   та направлення цих податкових коштів (кошти від підприємств-забруднювачів) на природоохоронні заходи. Зокрема, на стимулювання скорочення викидів парникових газів, збільшення поглинання СО2 лісами та екосистемами, заходи із адаптації до зміни клімату, тощо.

«Діяльність Українського кліматичного фонду має базуватися на  прозорому  управлінні фондом та  сприяти  залученню додаткових коштів з міжнародних проєктів, зокрема і в рамках Зеленої угоди», – ідеться у повідомленні.

Повідомляється, що розуміння обсягів щорічного фінансування дасть можливість планувати та реалізовувати фонду довгострокові проєкти. А запровадження різних рівнів підтримки дозволить охопити як проєкти, які потребують лише співфінансування, так і проєкти, яким необхідні 100% інвестицій.

Нагадаємо, що в МЕРТ пояснили чи варто розраховувати аграріям на спрощення оподаткування через кліматичні проблеми.