друкувати


Держгеокадастр навчатиме громади ефективно розпоряджатися землями

13 листопада 2020, 08:30

Держгеокадастр проведе низку заходів навчального характеру, які забезпечать органи місцевого самоврядування знаннями, що дозволять їм ефективно розпоряджатися комунальними землями.  Про це в ході онлайн-медіа бранчу «Інсайт земельної реформи. Які питання на порядку денному?» сказав голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

«Майбутнє нашої країни, її сила та розвиток – полягає у глибокій децентралізації та розвитку об’єднаних територіальних громад. Тому, що громади – це не лише необхідний обсяг повноважень, але і ресурси, які необхідні для їхньої реалізації», – наголосив Лещенко.

Він зауважив, що підписання Меморандуму передбачає максимально швидку та оперативну взаємодію між громадами та Держгеокадастром.

Також, зі свого боку, Держгеокадастр проведе низку заходів навчального характеру, які забезпечать органи місцевого самоврядування знаннями, що дозволять їм ефективно розпоряджатися комунальними землями і використовувати повноваження в земельній сфері на користь громади.

Держгеокадастр повністю підтримує концепцію законопроєкту № 2194 і ми максимально сконсолідували навколо нього всі здорові сили в парламенті, які повністю поділяють цінності реалізації земельної реформи в Україні. Оскільки ми вважаємо, що реалізація земельної реформи в Україні неможлива без належної децентралізації та передачі земельних повноважень на місця», – резюмував голова.

Нагадаємо, що земельна реформа не завершиться у 2021 році – вона триватиме ще як мінімум 10 років.