друкувати


В Україні розпочалося масштабне дослідження використання антибіотиків у тваринництві

12 листопада 2020, 11:00

Цього тижня в Україні стартує реалізація проєкту «Зміцнення національного потенціалу для подолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)». Про це Укрінформу повідомили в Асоціації свинарів України. 

Зокрема, розпочинаються навчання для фахівців Держспоживслужби, які відбиратимуть зразки харчових продуктів тваринного походження. Загалом, заплановано відбір 350-ти зразків та дослідження їх на вміст залишків протимікробних препаратів.

Паралельно з відбором зразків розпочинається опитування щодо використання антибіотиків у тваринництві. До дослідження залучать більше 600 респондентів – представників господарств різних напрямів тваринництва (свинарство, птахівництво, бджільництво, скотарство), присадибного сектору, ветеринарної медицини та кормовиробництва з усієї України.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що в Україні буде реалізовано проєкт «Зміцнення національного потенціалу для  одолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)», щоби покращити ситуацію щодо використання антибіотиків у галузі тваринництва.